Hultsfreds kommun

Hem » Hultsfred och Vimmerby » Hultsfreds kommun

 

I Hultsfred kan du ta del av en levande, spännande och kreativ kultur. Musik, mat, natur och kulturarv speglar vår region.


Dackestupet

2023-05-13T22:12:47+02:00Virserum|

Dackestupet är en friluftsanläggning för vinter- och sommaraktiviteter belägen vid Virserumssjön, söder om Virserum. Här kan du åka skidor, cykla, vandra och njuta av naturen och utsikten. Dackestupet drivs av föreningen Hjortens SK med stöd från lokala aktörer 🚶 Under Upptäckarda'n är våffelstugan 🧇 öppen och möjligheten att prova på att cykla på våra leder. Lånecyklar finns 🚵‍♀️

Virserums hembygdspark

2023-04-27T07:57:34+02:00Virserum|

Virserums hembygdspark är en hembygdspark i Virserum i Hultsfreds kommun, med omkring 15 byggnader, från 1600-talet fram till modern tid. Byggnaderna på området illustrerar ortens gamla byggnadsskick, heminredning, arbetsliv och samhälleliga funktioner. Hembygdsparken har hyrts från 1940, och ägs sedan 1971, av Virserums hembygdsförening, som bildades 1928. Fröåsa handpappersbruk Sveriges äldsta kommer att visa hur man gör papper, Ruben Nelsons fotoatelje kommer vara öppen med guidning, Stig-Åke Petersson kommer att berätta om parkens tillkomst samt guida om alla husen, Ingegärd Petersson kommer att sälja ostkaka och kaffe/dricka samt visa upp alla sina förningsdukar, en mängd andra hus kommer också vara öppna.

Berit Emstrand Atelje och galleri

2023-04-28T06:59:05+02:00Bockara|

I det Småländska samhället Mörlunda bor Berit Emstrand. Frågar vi henne hur länge hon målat så är det nästan hela livet. Började i 12 års åldern med då hon bytte en bild mot ett par skidor av vaktmästaren på Mörlundas grundskola Emådalskolan. Därefter blev det naturliga steget framåt att gå teckningskola via brevkorrespondens. Därefter gått otaliga kurser i måleri för olika verksamma konstnärer i landet. Bildkonstnärlig verksamhet. Berit målar främst akvarell men även akryl och olja. Under Upptäckarda'n kan du köpa motiv av naturen, djur och människor. Jag bjuder på fika ☕

Gårdsbutik Tove i Norrhult

2023-05-11T10:22:19+02:00Hultsfred|

I den lilla byn Norrhult utanför Hultsfred finns Tove i en mysig liten gårdsbutik. Här hittar du egenodlade snittblommor efter säsong, egenodlade plantor och sticklingar. Tove binder buketter, gör blomsterarrangemang, kransar och blomsterbuntar.. Det finns även trädgårdsrelaterade produkter och heminredning. Du kan även hitta hantverk och återbruk i gårdsbutiken. Under Upptäckarda'n står gårdens frilandsodlade tuplanerna i blom! Tulpaner säljs i buntar, styckvis eller i bukett. Därutöver kommer det att finnas sticklingar av pelargoner, palettblad m.m. Tove säljer även överskott av egenodlade plantor av bl.a. grönsaker och snittblommor. Under dagen bjuds på fika.

Lundin Adventure

2023-05-02T09:30:50+02:00Mörlunda|

Lundin Adventure ägnar sig åt jakt på vildsvin (åteljakt), pyrschjakt av rådjur och guldvaskning Under Upptäckarda´n erbjuder Lundin Adventure att prova på guldvaskning i naturskön miljö i Bäckefall, Åkerö, Mörlunda.

JP Familyburgercrew

2023-04-26T16:39:18+02:00Lönneberga|

Stor invigning av JP Familyburgercrew foodtruck JP Familyburgercrew är ett nyetablerat litet familjeföretag som kommer bedriva foodtruck med möjlighet till catering. Under Upptäckarda´n är det stor invigningsdag när JP Familyburgercrew inviger sin foodtruck och bjuder på en massa goda hamburgare. Få chansen till att träffa [...]

Eplaros + Jernuddens

2023-04-27T11:22:42+02:00Hultsfred|

eplaros är ett varumärke med fokus på produkter som lockar oss ut i naturen. Här hittar du bland annat spel, faktaböcker för barn, emaljmuggar, vattenflaskor, brickor, tuber (multiscarfs), sittunderlag, fikalådor, anteckningsböcker och en himla massa vykort. Under Upptäckarda'n välkomnas du att besöka eplaros kärnhus! Här finns hela sortimentet av eplaros produkter så som brickor, vykort, muggar och böcker och mycket mer. Emma signerar sina nya böcker under dagen. Till försäljning finns också fröpåsar. I trädgården finns Jernuddens som säljer goda wraps med viltkött. Jernuddens är en verksamhet som jobbar med jord och skog där jaktturismen är huvudfokus. Det finns också en tipspromenad med fina priser!

Lambergs Lantgård

2023-04-27T08:05:35+02:00Mörlunda|

Lambergs Lantgård har kvigor, getter samt kaniner, får och katter. Här njuter alla av gemenskapen och glädjen djuren ger. Under Upptäckarda'n får du se och vara nära djuren. Det ordnas även med ponnyridning och tipspromenad. Det går även att köpa fika av gårdens barn.

Hässlid Form

2023-04-13T07:07:33+02:00Virserum|

Hässlid Form är en butik med slöjd, hantverk och design med lokala och regionala produkter. Här finns även ekologiskt ullgarn och lammskinn från Hässlid by.

Snickeri Linden

2023-05-11T10:42:17+02:00Målilla|

Snickeri Linden gör trähantverk i svenska träslag som visas upp i den nya utställningslokalen. I snickerierna kombineras ibland trä med mässing eller glas. Under Upptäckarda'n visar även Majvor Thörn upp akvarell-collage och Eva Lind visar akvareller med djurmotiv. Du kan även hälsa på tuppen Goliat och hans hönor. Linden bjuder på kaffe med hembakad sockerkaka.

Go to Top