Hultsfreds kommun

 

I Hultsfred kan du ta del av en levande, spännande och kreativ kultur. Musik, mat, natur och kulturarv speglar vår region.


Strömbergs Bisysslor

2024-02-20T11:48:16+01:00Mörlunda, Butik & Lokalproducerat|

Hos Strömbergs Bisysslor tillverkas honung från markerna runt Mörlunda och Tveta. Här flyger bina på småländska ängar, hagar och skogsgläntor där de vilda blommorna finns och blir till slut ljuvlig rapshonung, skogshonung eller sommarhonung. Under Upptäckardan öppnas slungrummet upp där biodlaren hanterar sin honung och du får se och höra om honungens väg från kupan till burk. Du får även smaka på honung som kommer direkt från bikupan. Försäljning av honung och bivaxprodukter som till exempel ljus och rent täckvax.

Fröreda Storegård

2024-02-15T10:57:40+01:00Järnforsen, Kultur & Hantverk|

Välkommen till Fröreda Storegård! Fröreda Storegård från 1700-talet är ett av Kalmar läns byggnadsminnen. Gårdskomplexet med sitt bibehållna byggnadsskick som tydligt visar karaktären hos en småländsk bondby från 1700-talet är unikt. Interiören med ursprungliga detaljer som de bevarade handmålade tapeterna och målningarna ger en bild av 200 års stilhistoria.

Mörlunda Biodlarförening

2024-02-20T11:39:35+01:00Mörlunda, Butik & Lokalproducerat|

Mörlunda Biodlarförening håller till i det vackra huset i Kättebro, Stora Aby. Där har föreningen en bigård där de träffas regelbundet för att sköta om bisamhällena, hantera honungen underhålla det vackra huset som är från 1700-talet och den tillhörande trädgården. Under Upptäckarda'n visar föreningen sin bigård och ställer ut äldre biredskap.För sugna deltagare ordnas en "bisafari" med ett besök i en kupa under säkra former. Provsmaka föreningens honung som även finns att köpas under dagen. Försäljning av kaffe med dopp.

Lambergs Lantgård

2024-02-21T14:03:45+01:00Mörlunda, Djur & Natur|

Lambergs Lantgård har kvigor, getter samt kaniner, får och katter. Här njuter alla av gemenskapen och glädjen djuren ger. Under Upptäckarda'n får du se och vara nära djuren. Det ordnas även med ponnyridning och tipspromenad. Försäljning av fika

Geertjan Plooijer

2024-02-14T15:29:37+01:00Mörlunda, Kultur & Hantverk|

Landskaps- och konstfotografen Geertjan Plooijer vars fotografi av landskap och konst är influerad av Edward Weston, Man Ray och Izis. Efter att ha haft en fotostudio i Amsterdam och Friesland i ett antal år flyttade han till Mörlunda i Sverige där han fortfarande bor och arbetar som fotograf och konstnär. Geertjan arbetar dels digitalt, men även analogt med storformatskameror med vilka han också utövar gamla fototekniker. Hans foton har ställts ut hemma och utomlands & ingår i samlingar av olika museer och privatpersoner På Upptäckardan få du se hur Geertjan arbetar med cyanotyp som är en fotografisk pappersprocess som producerar en cyanblå bild.

Go to Top