Hultsfreds kommun

 

I Hultsfred kan du ta del av en levande, spännande och kreativ kultur. Musik, mat, natur och kulturarv speglar vår region.


Café Flotten

2024-04-11T10:03:28+02:00Virserum, Mat & Fika|

Njut av en gofika på Café Flotten när du besöker Bolagsområdet i Virserum. Här kan köpa glass eller en fika som du sedan kan avnjuta på flotten som ligger mitt i Virserumsån. Här finns även ”gamla ting”, där du kan hitta retroföremål av alla de slag.  Under Upptäckarda'n håller cafeét öppet.

Örtagården

2024-04-30T08:44:52+02:00Virserum, Djur & Natur|

Spatsera runt, känn doften av blommor och se alla fantastiska fjärilar och insekter som fladdrar förbi i Örtagården! Örtagården sköts och drivs helt i idéell regi. Lotta och Lena, med stöd från Göran och Lasse, spenderar åtskilliga timmar per dag, året runt, i Örtagården. Den består av 1000-tals olika växter med blomning från tidig vår till sen höst. Örtagården ligger på på Bolagsområdet bredvid Café Flotten. I lekparken som ligger alldeles intill kan barnen leka av sig nä benen är fulla av spring!

Kreativa Rummet

2024-04-04T14:05:21+02:00Hultsfred, Kultur & Hantverk|

40 konstnärer, hantverkare och författare alla verksamma i Hultsfreds kommun visar upp sina alster. Under Upptäckarda’n finns sju av deltagarna, Karl-Enar Gunnarsson, Lena Loiske, Tarja Engström, Eva Lind, Anita Widman, Mona Bäckman och Lena Ewenson på plats och har med sig extra alster under just Upptäckarda’n.

Vemod keramik

2024-04-05T06:50:36+02:00Hultsfred, Kultur & Hantverk|

Vemod keramik skapar handgjorda bruksföremål i stengodslera - alla med unikt uttryck. Ofta med unika glasyrmöten skapade med hjälp av en speciell glaseringsteknik. Under Upptäckarda'n smygöppnar lagerbutiken med försäljning av bland annat vemodiga ljusfat, vemodiga skålar, vemodiga tekoppar och vemodiga tallrikar.

Hos Annika – restaurang, catering & events

2024-04-03T07:38:17+02:00Mat & Fika, Hultsfred|

Under Upptäckarda'n kan du provsmaka kolbullar med lingonsylt (något man åt när man milade kol förr i tiden - åtminstone i Hälsingland) och Hälsingeostkaka med saftsås (som inte på något sätt kan jämföras med den Småländska - detta är något helt annat). Specialpris dagen till ära för provsmaksportioner = 45 SEK/portion. Pssst! Om vädret tillåter och tiden är med oss passar vi även på att inviga vår nya uteservering, hälsar Annika.

Lönneberga hembygdsgård

2024-05-16T08:38:04+02:00Kultur & Hantverk, Lönneberga|

Lönneberga hembygdsgård ligger i en naturskön miljö utanför Lönneberga. Där finns gamla byggnader bevarade med inventarier som till exempel snusbod, marknadsbod, kaffestuga och linbastu med mera. Under Upptäckarda'n öppnas byggnaderna upp för visning i den vackra hembygdsgården. För barn upp till ca 9 år: Leta upp några utvalda gamla föremål i hembygdsgården och få en överraskning! Få instruktioner och svarstalong hos en funktionär, ge dig ut i hembygdsgårdens byggnader och leta, fyll i svaren och lämna tillbaka talongen så får du en liten överraskning. För de mindre barnen: Prova hembygdsföreningens "inte-stöta-marken-bana" utanför Snusbo.

Gepke Hoogland

2024-03-08T10:22:12+01:00Mörlunda, Kultur & Hantverk|

Gepke Hoogland är en nederländsk ull- och filtartist, bosatt i Mörlunda som har arbetat med ull i över 30 år. Av den tovade ullen blir det plagg och konstföremål. Gepke använder bara naturmaterial och tekniker för att färga sin ull. Hon har även arbetat med olika konstprojekt. På Upptäckardan kan du se hennes verk.

Go to Top