Upptäck Hultsfred och Vimmerby2019-04-10T10:53:14+02:00

Upptäck Hultsfred och Vimmerby

Turista hemma! Varför åka 300 km för att turista när du kan hitta fantastiska saker nästan runt hörnet? Ta chansen och lär dig mer vad din hembygd har att erbjuda. Bli en ambassadör för Hultsfred och Vimmerby!

Brygghuset/ÅBRO

Vimmerby|

Vi bjuder på en guidad tur på Åbro Bryggeri, turer under dagen är följande tider, kl. 10.00, 12.00 och 14.00. Kom och ät en lunch på restaurang Brygghuset, med utsikt över vårt Mikrobryggeri Lilla Åbro. Burgare för hela familjen, 95 kr för vuxna, 65 kr för barn. Köp unika Åbroartiklar i vår butik!

Ingebo Hagar

Storebro|

OBS! Endast öppet för bondgårdsvandring kl. 10-11 och kl. 15-16, ni får följa med och mata och träffa djuren på gården. Vi går en sväng genom trädgården och förmedlar våra tankar kring kretsloppstänkande och miljöarbete här i byn. Som avslutning på vandringen dricker vi en kopp kaffe eller saft med tilltugg.Gården är obemannad mellan kl.11-15, det hänger en stämpel vid gårdsbutikens entrédörr.

Knastorp Kaffe och Kultur

Tuna|

Gör ett besök i Knastorp kafé, drick en god kopp kaffe med hembakat bröd, och se vår Bonadsinstallation. Levande sång och musik titt som tätt hela dagen. Testa dina blomsterkunskaper i vår lilla trädgårdspromenad och vinn en sommarfika i Knastorp för två.

Steves Ateljé

Vena|

Steves Ateljé Landskapsmålningar, från både när och fjärran Landskapsmålningar, från både när och fjärran. Oljemålningar och akvareller finns till försäljning. Bjuder på kaffe och [...]

Stinsen

Virserum|

Vi premiärvisar sommarens utställning. Möjlighet att handla fin konstoch hantverk. Dessutom kommer flera av våra duktiga hantverkare attvisa sina tekniker.

Tuna kyrka

Tuna|

Tuna kyrka Vi visar upp kyrkan Tuna församling visar upp och berättar om kyrkan samt bjuder på kaffe. Navigera till besöksmålet [...]

Tuna Torg

Tuna|

Åk en tur med Smalspåret, gå vår tipspromenad, se vår mopedvisning, Räddningstjänsten visar upp sig och vi säljer hamburgare.Föreningen finns på plats vid Tuna station mellan klockan 10 och 16 och berättar om Smalspårsjärnvägen och vår verksamhet. Det finns möjlighet att göra en rälsbussutflykt som tar cirka 30 minuter. Pris 20 kr/person (barn under 7 år åker gratis). Tåget avgår från Tuna klockan 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 och 15:30.

Virserums Konsthall

Virserum|

Upplev säsongens stora utställning TRÄ 2019. TRÄ 2019 är en väv av forskning och konst som kan hjälpa dig och mig att fundera kring hur vi formar ett framtida hållbart samhälle. Fri guidning visning kl. 13. Öppet kl 12-17.